top of page
Герб 2015.png

СУМСЬКЕ   ОБЛАСНЕ   КОМУНАЛЬНЕ АГРОЛІСОГОСПОДАРСЬКЕ    ПІДПРИЄМСТВО                      "СУМИОБЛАГРОЛIС "

Своєчасний догляд за лісовими культурами

Важливим критерієм оцінки кожного лісівника, керівника лісогосподарського підприємства є стан лісових культур. Своєчасний догляд за лісовими - обовʹязкова вимога у роботі лісівника. Саме зараз лісівники проводять роботи по догляду за цьогорічними лісопосадками та лісовими культурами минулих років створення, також проводиться доповнення.

Догляд включає в себе комплекс агротехнічних і лісівничих заходів, що спрямовані на поліпшення умов приживлюваності й росту лісових культур. Це і поліпшення якісних властивостей грунту, і видалення травʹяної та небажаної деревної рослинності, збагачення грунту елементами живлення. Адже від якості та вчасного проведення догляду в молодих культурах залежить приживлюваність і ріст лісових культур.

Вирощування лісу не обмежується одним доглядом, одного тільки просапування в культурах в перші два роки життя необхідно провести більше двох разів, а ще окошування міжрядь. Тож, лісівники активно проводять догляди та доповнення у всіх лісництвах підприємства. Усією необхідною технікою для виконання цих робіт агролісгоспи забезпечені у повній мірі.

На сьогодні по агролісгоспам вже проведено доглядів за лісовими культурами на площі 620,6 га та зроблено доповнення – 480 га.

Завдяки проведенню лісівничих доглядів поліпшуються водний і температурний режими, розпушується грунт, а також покращується аерація.

Останні новини
Останні новини, подробиці
Архів
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page