top of page
Герб 2015.png

СУМСЬКЕ   ОБЛАСНЕ   КОМУНАЛЬНЕ АГРОЛІСОГОСПОДАРСЬКЕ    ПІДПРИЄМСТВО                      "СУМИОБЛАГРОЛIС "

Про хід лісокультурної компанії та готовність підприємств до пожежонебезпечного періоду 2019 року го


Важливими питаннями квітневої колегії Сумського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Сумиоблагроліс» стали обговорення ходу лісокультурної кампанії та готовності підприємств управління до пожежонебезпечного періоду 2019 року.

В 2019 році дочірніми підприємствами ОКАП «Сумиоблагроліс» заплановане створення лісових культур на площі 320,6 га, з них 81,4 га на землях непридатних для сільгоспкористування. Також дочірніми підприємствами планується провести доповнення лісових культур минулих років на площі 517,7 га та посіяти близько 5 га лісових розсадників

До 1 березня всі агролісгоспи розробили та затвердили лісокультурну технічну документацію на весняні лісокультурні роботи.

Для забезпечення лісокультурної компанії посадковим матеріалом в 2018 році вирощено на тимчасових лісових розсадниках дочірніми підприємствами більше 3,6 млн. стандартних сіянців основних лісо утворюючих деревних та чагарникових порід.

На підприємствах є в наявності готові до роботи колісні трактори та лісові плуги, мечі Колесова, організовано лісокультурні ланки із числа лісової охорони та місцевих жителів, досягнута домовленість із учбовими закладами області про залучення учнів до лісокультурної компанії 2019 року.

Всі ці заходи дозволяють агролісгоспам в 2019 році провести лісокультурну компанію оперативно в оптимальні для посадки лісових культур терміни.

На сьогоднішній день лісокультурна компанія проходить згідно встановлених термінів, при плані 304,2 га лісових культур вже посаджено 315 га. Перевиконали планові завдання по посадці лісових культур ДП «Серединобудський агролісгосп» та ДП «Тростянецький агролісгосп». Станом на 12 квітня поточного року доповнення виконано на площі 410 га або 80% від запланованого.

Інформація щодо підготовки агролісогосподарських

підприємств до пожежонебезпечного періоду 2019 року.

Агролісогосподарськими підприємствами ОКАП "Сумиоблагроліс" проведена відповідна робота по підготовці до пожежонебезпечного періоду 2019 року.

По всим підприємствам затверджені мобілізаційно-оперативні плани ліквідації лісових пожеж, плани протипожежних заходів, заключені договори з територіальними підрозділами управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області на випадок виникнення лісових пожеж.

Пожежні автомобілі знаходяться в технічно-справному стані, підготовлено 9 пожежних модулів на базі автомобілів УаЗ - 452, 3 прицепні цистерни із мотопомпами.

З метою недопущення розповсюдження можливих лісових пожеж по дочірніх підприємствах створено 290 км та поновлено 549 км мінералізованих смуг.

Підготовлений ручний протипожежний інвентар. Встановлено 12 аншлагів по протипожежній тематиці та 15 шлагбаумів. Проведено 18 виступів в засобах масової інформації по дотриманню правил і способів гасіння лісових пожеж. Розповсюджено 210 листівок на протипожежну тематику.

Підводячи підсумок розгляду даного питання, генеральний директор Сумського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Сумиоблагроліс» Олександр Вікторович Зорін наголосив на виконанні всих протипожежних заходів працівниками агролісогосподарських підприємств з метою недопущення виникнення лісових пожеж та проведення розʹяснювальної роботи серед населення щодо правил пожежної безпеки в лісах.

Останні новини
Останні новини, подробиці
Архів
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page