top of page
Герб 2015.png

СУМСЬКЕ   ОБЛАСНЕ   КОМУНАЛЬНЕ АГРОЛІСОГОСПОДАРСЬКЕ    ПІДПРИЄМСТВО                      "СУМИОБЛАГРОЛIС "

Підведення підсумків осінньої інвентаризації лісокультурних об'єктів


Восени лісівники дочірніх підприємств ОКАП «Сумиоблагроліс» оперативно провели осінню інвентаризацію лісових культур, створених у 2017-2019 роках, а також розсадників, лісових шкілок, плантацій, постійних лісонасінних ділянок та природного поновлення лісу.

Метою інвентаризації є облік сіянців на тимчасових лісових розсадниках, визначення приживлюваності лісових культур 1-3 років вирощування, атестація завершених лісокультурних обʹєктів, переведення лісових культур, ділянок, що відновились господарсько-цінними породами шляхом природного відновлення, та площ із проведеними заходами із сприянням природному відновленню лісу. Відповідальними за проведення інвентаризації в кожному агролісгоспі створена відповідна комісія.

За наданими матеріалами агролісгоспів приживлюваність лісових культур 1-3 років вирощування в лісовому фонді по агролісгоспах складає 75%, приживлюваність захисних насаджень відповідно 74%. В поточному році переведено у покриту лісом площу 540,7 га лісових культур.

Також проводилась інвентаризація на лісових розсадниках. За її результатами на підприємстві вирощено майже 3290 тис. шт. сіянців.

За підсумками інвентаризації можна зробити висновок, що важка і невтомна праця наших лісівників дає гарні результати. Насамперед, незважаючи на погодні умови, цьогорічні культури гарно прижилися, а дворічні та старші значно пішли в ріст. На місцях, де вони були пошкоджені, вчасно проведено доповнення.

Кращими за 2019 рік в лісокультурному виробництві являються колективи Охтирського, Середино - Будського, Шосткинського агролісгоспів.

Хочеться побажати нашим лісівникам при сприятливих погодних умовах домогтися гарного зростання лісових культур та швидкого їх приросту.

Останні новини
Останні новини, подробиці
Архів
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page